Srbija

06.10.2016. 10:25

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Petrohemija privremeno obustavlja proizvodnju zbog remonta

Srbija

06.10.2016. 10:25

Hemijska industrija Pančevo (HIP) Petrohemija najavila je da će od 8. do 19. oktobra privremeno obustaviti proizvodnju zbog remonta opreme u fabrici Etilen.

Kako se navodi, zastoj u proizvodnji biće iskorišćen za sanaciju, čišćenje i remont procesne opreme, a proizvodnja će biti obustavljena i u Fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) i Fabrici polietilena niske gustine (PENG).

Dodaje se da se prilikom zaustavljanja fabrika može očekivati pojačan plamen na baklji zbog poštovanja bezbednosne procedure, a moguća je i povećana buka. 

„Sve planske obaveze koje ima prema kupcima, HIP Petrohemija će nastaviti da izvršava i tokom zastoja, sa ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima“, piše u saopštenju. 

O zaustavljanju fabrika, kako se dodaje, obaveštene su sve nadležne institucije. 

HIP Petrohemija navodi i da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.