Svet

06.10.2016. 10:37

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Mišel Obama se nada da novi stanari Bele kuće neće preorati njenu baštu

Svet

06.10.2016. 10:37

Odlazeća prva dama SAD Mišel Obama nastoji da osigura da novi stanari Bele kuće neće preorati baštu koju je ona napravila kraj kuhinje i održavala od 2009. godine.

Četiri meseca pre predsedničkih izbora u SAD, Mišel Obama je naredila još jedno proširenje i adaptaciju bašte, u nadi da će se njene promene održati kada se u Belu kuću useli sledeći američki predsednik.

Kuhinjska bašta s povrćem i začinima je, u toku Obaminog mandata proširena sa 1.100 na 2.800 kvadratnih metara. Prostor je oplemenjen drvenom kapijom, stazom od plavog kamena, drvenim stolovima i klupama.

Na ulazu je kamena ploča na kojoj piše: „Bašta kuhinje Bele kuće koju je osnovala prva dama Mišel Obama, u nadi da će naša zemlja biti zdravija za našu decu“.

Ipak, u američkoj javosti su se često mogla čuti pitanja o tome koliko košta bašta. Mišel Obama je objavila da se bašta čuva i održava od dve privatne donacije od 2,5 miliona dolara.

Za prvu damu SAD kuhinjska bašta Bele kuće znači mnogo, to je nasleđe žene koja se u detinjstvu borila protiv gojaznosti i koja se posvetila promociji zdravog života.

Srednjoškolci će se danas pridružiti prvoj dami u poslednjoj berbi organskog povrća iz kuhinjske bašte Bele kuće odakle se povrćem snabdevaju i javne kuhinje za siromašne. Potom će leje biti pokrivene plastenicima, te će bilje sačekati sledećeg predsednika SAD i njegovu porodicu.

Bez obzira na želju Mišel Obame, sledeći stanovnici Bele kuće će odlučiti da li će zadržati baštu ili žele da krenu u drugom pravcu.

Predsednički kandidati demokrata i republikanaca, Hilari Klinton i Donald Tramp nisu odgovorili na pitanje agencije AP kakvi su njihovi planovi za predsednički kuhinjsku baštu.

Prema prvim naznakama, Hilari Klinton bi bila bolja domaćica bašte, jer jede mnogo voća i povrća, dok Donald Tramp uživa u mesu, zaključuje američka agencija

Prema prvim naznakama, Hilari Klinton bi bila bolja domaćica bašte, jer jede mnogo voća i povrća, dok Donald Tramp uživa u mesu, zaključuje američka agencija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.