Srbija

07.10.2016. 10:43

Autor: Nova Ekonomija

Radnici Pošta Srbije i ove godine će dobiti 13. platu

Srbija

07.10.2016. 10:43

Zaposleni u Pošti Srbije dobiće i ove godine 13. platu, koja će se isplatiti iz dobiti preduzeća i u proseku će iznositi oko 32.000 dinara.

Tako će blizu 15.000 poštara i drugih radnika i ove godine imati bonus, iako je bilo najave da će premijer Aleksandar Vučić staviti veto na ta dodatna primanja.

Doduše, to je urađeno nakon pretnji sindikata, koji su 20. septembra uputili pismo novoj direktorki Miri Petrović  i članovima Vlade, piše Blic. 

Izvor lista iz Vlade Srbije tvrdi da iza svega stoji Milan Krkobabić, doskorašnji direktor Pošte, a sada ministar. 

„On je tada preporučio Nadzornom odboru da donese odluku da se iz dobiti preduzeća isplati 13. plata. To je uradio bez konsultacija sa premijerom i Ministarstvom privrede, pa je NO 24. aprila doneo odluku da se zaposleni nagrade. Čak je garantovano da će se isplata obaviti pre godišnjih odmora, odnosno u julu. On je naime odobrio da se 30 odsto iz dobiti iz 2015, koja je iznosila 30 miliona evra, izdvoji za 13. platu“, navodi taj izvor. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.