Svet

09.10.2016. 10:32

Hina

Autor: Nova Ekonomija

I Melanija Tramp osudila seksističke izjave svog muža Donalda

Svet

09.10.2016. 10:32

I supruga Donalda Trampa, Melanija, u subotu je osudila njegove neprimerene izjave o ženama iz 2005. godine, nazvavši ih „neprihvatljivim i uvredljivim“, ali je pozvala javnost da prihvati njegovo izvinjenje.

„Reči koje je moj suprug upotrebio neprihvatljive su mi i uvredljive. One ne predstavljaju čoveka koga ja poznajem“, navela je u saopštenju Melanija Tramp. 

„On ima srce i um vođe. Nadam se da će ljudi prihvatiti njegovo izvinjenje, kao što sam i ja, i da će se fokusirati na važna pitanja koja se odnose na našu državu i na svet“, kazala je.

Tramp je od petka izložen velikom pritisku zbog snimka iz 2005. koji je izazvao talas kritika članova Republikanske stranke i pozive da se povuče iz kampanje i ustupi mesto svom potpredsedničkom kandidatu.

„Nema šanse da se povučem“, rekao je Tramp listu Wall Street Journalu i dodao da dobija „neverovatnu“ podršku. Vodeći republikanci osudili su njegove seksističke izjave, a demokratska protivkandidatkinja Hillari Klinton nazvala ih je „strašnim“.

Republikanski kandidat u videu koji je u petak objavio Washington Post vulgarnim rečnikom govori kako je nekažnjeno hvatao žene za međunožje i „lažne grudi“.

„Govorio sam i činio stvari zbog kojih žalim“, kazao je Tramp u izvinjenju, „Svako ko me poznaje zna da te reči ne odražavaju ko sam. Izgovorio sam ih, pogrešio sam i izvinjavam se“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.