Srbija

09.10.2016. 11:43

N1

Autor: Nova Ekonomija

Petrović: Sve što se dešava oko Kosova već je ispregovarano u Briselu

Srbija

09.10.2016. 11:43

Sve što se dešava oko Kosova već je ispregovarano u Briselu, a sadašnja situacija predstavlja samo pokušaj Marka Đurića i Aleksandra Vučića da pokažu kako se bore da izvuku najbolju varijantu iz toga, ocenjuje glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović.

„Do sada su političari pričali da nikad nećemo priznati Kosovo a sad imamo drugu parolu – nikad nećemo priznati da smo priznali Kosovo. Od potpisivanja Briselskog sporazuma konstantno imamo uverevanja da smo pobedili u Briselskim sporazumima, Đurić je čak pričao da vodimo sa 5:0. Narod je sluđen, ne znamo šta je potpisano i šta nas čeka”, rekao je on gostujući u Novom danu N1 televizije.

Podseća da Kosovo ulazi u razne međunarodne institucije baš na osnovu Briselskog sporazuma u kome se navodi da Srbija neće kočiti Kosovo u integracijama u svet i Evropu.

„Na Kosovu se uspostavila nova vlast i samo se osnažuje. Kako mi pobeđujemo, vlast na Kosovu biva jača. Problem naših političara je da ubede narod da smo mi i dalje tamo, da imamo neki suverenitet i da je to naše a mi to sve više gubimo. To je nelogično i ne znam kako to birači ne shvataju“, ističe Petrović.

Urednik Danasa naglašava da su birači SNS bivši tvrdi nacionalisti koji su potekli iz SRS i koji o Kosovu razmišljaju različito od glasaca LDP-a a sada vlast zapravo mora da ih ubedi u neke principe za koje se zalaže LDP.

Komentarišući poruke iz Brisela da se ne dešava ništa što nije potpisano, Petrović kaže da je već sve izdogovarano a da je na delu pokušaj Đurića i Vučića da pokažu kako se bore da izvuku najbolju varijantu iz toga.

„Znamo čuvenu Linekerovu izjavu da je fudbal igra u kojoj 22 igrača trče po terenu a na kraju uvek pobede Nemci. Ovde kod nas hoće da nas ubede da mi stalno pobeđujemo, a ne pobedimo, u tome je problem“.

O zahtevima da se zbog usvajanja Zakona o Trepči uputi zahtev za sednicom Saveta bezbednosti UN Draža Petrović kaže da će se ona održati ako Vuk Jeremić nekim čudom postane generalni sekretar.

Prema njegovim rečima, u Ujedinjenim nacijama naši političari drže govore za unutrašnje potrebe kako bi narod rekao: „Al’ su im rekli“ dok Savet bezbednosti odlučuje onako kako kažu najveće sile.

Govoreći o slučaju rušenja u Savamali, Petrović kaže da su taj slučaj rešili za pet dana ne bi došlo do protesta i tog stepena dramatike koji ima danas. Podseća da je Danas objavio ime tužioca u tom predmetu zbog zbog čega su ih optužili da su počinili krivično delo.

Dodaje da vlast izjavama o Savamali samo sebe upliće u još veću aferu. 

„Svaka normalna vlast bi rekla – mi ćemo uhapsiti i procesuirati počinioce“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.