Srbija

09.10.2016. 12:55

Autor: Nova Ekonomija

Grad Beograd donirao MUP Srbije osam vozila vrednih 12 miliona dinara

Srbija

09.10.2016. 12:55

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je Upravi za vanredne situacije u Beogradu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, osam vozila, u vrednosti od 12 miliona dinara, kao donaciju Grada Beograda.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je gradonačelniku Malom i Gradu Beogradu na donaciji Vatrogasno spasilačkoj jedinici MUP i naveo da će ovih osam džipova, i još osam za koje je planirano da Grad Beograd pokloni MUP sledeće godine, biti dobra popuna snaga MUP tako da će imati priliku da efikasnije spasavaju ljude.

„Danas imamo priliku da vidimo dobru saradnju lokalne samouprave i Republike Srbije. Drago mi je da takva vrsta aktivnosti donosi dobro građanima naše zemlje. Nastavićemo sa aktivnostima u kojima će MUP postajati efikasniji i sposobniji da odbrani građane od svake vrste vanredne situacije“, istakao je Stefanović.

Gradonačelnik Mali rekao je da je nabavka ovih osam vozila još jedan primer uspešne saradnje Grada Beograda i MUP za dobrobit i korist građana Beograda.

„Pokazali smo da razmišljamo o onome što je za naše građane najvažnije, a to je bezbednost i sigurnost. Ova vozila će umnogome doprineti povećanju efikasnosti rada Sektora za vanredne situacije MUP Srbije s obzirom da će se koristiti za spasavanje i zbrinjavanje ljudi prilikom poplava, požara i slično“, rekao je Mali.

On je dodao da će ova vozila biti angažovana u rubnim delovima grada, kao što su Barajevo, Sopot, Lazarevac, Obrenovac, Mladenovac.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.