Svet

10.10.2016. 10:27

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Džek Ma kupio udeo u filmskoj kompaniji Stivena Spilberga

Svet

10.10.2016. 10:27

Kineski internet milijarder Džek Ma kupio je udeo u legendarnoj filmskoj kompaniji Stivena Spilberga, što je najnoviji potez u povezivanja Kine sa Holivudom, u nastojanju Pekinga da pravi filmove za domaću publiku, ali i onu van granica te zemlje.

Alibaba pikčers, deo Maovog konglomerata za elektronsku trgovinu, preuzeo je manjinski udeo akcija u Spilbergovom Amblin Partnersu, kompaniji za proizvodnju filmova koja obuhvata i DrimVorks (DreamWorks), izveštava agencija AFP.

Sporazum podrazumeva da će dve kompanije kofinansirati proizvodnju filmova za kinesku i internacionalnu publiku, navodi se u saopštenju Alibabe, objavljenom na kompanijskom veb sajtu.

Ovo označava važnu prekretnicu u strategiji kineske kompanije da dopre do kineske i svetske publike, naveo je predsedavajući Alibaba pikčersa Sjao Sjafeng u saopštenju.

Alibaba pikčers će takođe imati mesto u upravnom odboru Amblina. Finansijski detalji sporazuma nisu objavljeni.

Spilberg, koji je 1987. godine snimio film Imperija Sunca u Šangaju, rekao je juče na konferenciji za novinare u Pekingu da će mu ovo partnerstvo omogućiti da u Amerikui donese više Kine i da u Kinu donese više Amerike, navodi se u saopštenju Alibabe.

Prvi čovek Alibabe DŽek Ma rekao je da iako SAD i Kina imaju kulturne razlike, partneri će se fokusirati na ljudske priče i nastojati da budu most između dve zemlje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.