Srbija

18.10.2016. 09:53

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Uprava za veterinu: Srbija nije uvozila jaja za jelo iz Poljske

Srbija

18.10.2016. 09:53

Srbija ove godine nije uvozila jaja za jelo iz Poljske, saopštila je Uprava za veterinu. Dete u Hrvatskoj umrlo je zbog trovanja salmonelom iz poljskih jaja.

Petočlana porodica iz Bregane u Hrvatskoj zarazila se salmonelom od jaja uvezenih iz Poljske. Najmlađi član porodice, petogodišnji dečak je preminuo.

„U toku 2016. godine u Srbiju je uvezeno 12 pošiljaka konzumnih jaja i to sve iz Bosne i Hecegovine u količini od 164.040 kilograma i sve analize su bile ispravne i kontrolisane na salmonelozu pre puštanja u promet“, navodi se u saopštenju Uprave. 

Istaknuto je da je iz Poljske 2016. godine uvezeno 109.839 kilograma jaja u prahu, belance u prahu i žumance u prahu, i sve pošiljke su bile ispravne i puštene u promet. 

„Sve pošiljke konzumnih jaja, uključujući i one koje se uvezu u Srbiju, podležu propisanim kontrolama, a pogotovo na salmonelozu pre puštanja u promet na naše tržište“, navela je Uprava za veterinu Ministarsta poljoprivrede.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.