Srbija

19.10.2016. 10:07

N1

Autor: Nova Ekonomija

Suđenje Darku Šariću nastavljeno pregledanjem prikupljenih dokaza

Srbija

19.10.2016. 10:07

Ponovljeno suđenje grupi Darka Šarića, optuženim za šverc više od 5,7 tona kokaina, nastavljeno je iščitavanem i pregledom prikupljenih dokaza.

Sud je pregledao naredbe, izveštaje, evidenciju telefonskih razgovora, sms prepiske, razna dokumenta i brojne ugovore, za koje tužilaštvo tvrdi da dokazuju šverc kokaina, ali i vezu između Darka Šarića i članova grupe.

Zbog toga, nekoliko sati učesnici u procesu gledali su u monitore, na kojima su se smenjivale fotografije i papiri, koje su potom komentarisali. Advokati odbrane ponovo su se žalili na način prikupljanja dokaza, tvrdeći da je najveći deo njih nezakonit ili uopšte nema veze sa optužnicom.

Suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi počelo je ispočetka, nakon što je Apelacioni sud u maju ove godine ukinuo prvostepenu presudu i naložio novo suđenje.

Prvom presudom, Šarić je osuđen na 20 godina zatvora. Proces se vodi po šest spojenih optužnica za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U posebnom postupku, Šariću se sudi i zbog optužbi za pranje novca. On i još 17 osoba terete se za pranje oko 22 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.