Srbija

20.10.2016. 14:53

N1

Autor: Nova Ekonomija

Sindikat pravosuđa 1. novembra stupa u štrajk

Srbija

20.10.2016. 14:53

Sindikat pravosuđa Srbije doneo je odluku da 1. nobembra stupi u štrajk do ispunjenja zahteva koje im je obećala država.

Jedini zahtev Sidikata pravosuđa bilo je povećanje zarada sudskom, tužilačkom i zatvorskom osoblju, što su im, kako tvrde, predstavnici države obećali, ali nisu i ispunili.

U Sindikatu ističu da će štrajkovati službenici čije plate se kreću od 25.000 do 30.000 dinara.

„Plate u pravosuđu nisu povećavane punih šest godina, tačnije od poslednjeg štrajka 2010. godine. Godinama smo razgovarali i naš poslodavac je uvek varao, odnosno nikada nije bio iskreno zainteresovan za poboljšanje materijalnog položaja pravosudnih službenika“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednica Sindikata Slađanka Milošević.

Svojim postupcima u vidu zamajavanja, obmanjivanja i neispunjenih obećanja, poslodavac je izazvao bunt i nezadovoljstvo kod pravosudnih službenika, ističu u Sindikatu i poručuju da u daljoj obmani ne žele da učestvuju, zbog čega je i doneta odluka o štrajku.

Kako N1 nezvanično saznaje, da li će i u kojoj meri plate pravosudnom osoblju biti povećane zavisi od procene Međunarodnog monetarnog fonda, čija je delegacija trenutno u Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.