Srbija

28.10.2016. 13:19

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vulin: Uradili smo sve što smo mogli za radnike Zastave INPRO

Srbija

28.10.2016. 13:19

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je to ministarstvo uradilo sve što je u njegovom domenu kako bi pomoglo radnicima fabrike Zastava INPRO, gde deo radnika sa invaliditetom štrajkuje glađu od 11. oktobra.

Štrajk glađu počelo je 28 radnika sa invaliditetom od ukupno 132 zaposlena u Zastava INPRO, nekada uspešnom preduzeću za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom koje je radilo brojne nove programe za automobilsku industriju.

Vulin je novinarima rekao da je isplaćena jedna plata, ponuđen je socijalni program i mogućnost da se ode na komisiju kako bi se radnicima koji imaju uslove omogućio odlazak u invalidsku penziju.

„Spremni smo da pomognemo i žao mi je što se poslednje sredstvo u sindikalnoj borbi iskoristilo kao prvo. Žao mi je što su ušli u štrajk glađu pre nego što su iskoristili mogućnosti Agencije za mirno rešavanje sporova ili eventualno razgovarali sa poslovodstvom ili državom“, rekao je Vulin.

On je ponovio da je Ministarstvo uradilo sve što je trebalo, ali da rukovodstvo očito nije podelilo sredstva kako je trebalo i da ne mogu da obezbede da radnici budu zaposleni u privatnom preduzeću.

Radnici koji štrajkuju glađu u pogonima fabrike „Zastava INPRO“ traže isplatu zaostalih zarada, protive se da budu tehnološki višak, traže bolji socijalni program, ispitivanje poslovanje fabrike i postupka prodaje dela fabrike francuskom partneru.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.