Srbija

28.10.2016. 14:24

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poslala Vučiću spisak svih uplata na njihov račun

Srbija

28.10.2016. 14:24

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poslala je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću izveštaj sa svim uplatama i tako odgovorila na njegovu izjavu da proteste te inicijative finansiraju strane sile i domaći tajkuni, piše dnevni list Danas. 

Inicijativa je obavestila Vučića da je prikupljeno 918.352 dinara donacija, da je od toga na račun iz Srbije uplaćeno 54 odsto, iz inostranstva 17 odsto, a na PejPal 22 odsto novca. Prihod od zbirke „Čiji grad?“ čini sedam odsto od ukupnih donacija kojih je bilo 382.

U pismu premijeru Srbije je navedeno i da su uplate na račun Inicijative stigle s teritorije 25 opština Srbije, od kojih je 12 iz Beograda, a da je najčešći iznos uplate 1.000 dinara.

„Za razliku od premijera, koji radi za usku grupu svojih bliskih prijatelja, ortaka, kumova i braćala, zajednički interes građana nam je na prvom mestu i verujemo da građani mogu sami da se izbore za svoje gradove u kojima na vlasti neće biti kriminalci i poslušnici jednog čoveka“, piše u pismu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.