Srbija

01.11.2016. 12:01

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Priboj usvojio program o zapošljavanju bivših radnika FAP-a

Srbija

01.11.2016. 12:01

Rebalansom budžeta za 2016. godinu i Odlukom o podsticanju osnivanja novih privrednih subjekata i otvaranju novih radnih mesta za bivše radnike FAP – a, pribojska skupština je stvorila uslove za početak realizacije programa vrednog oko 200 miliona dinara.

Radnici koji su potpisali socijalni program u 2016. a to je učinilo 594 radnika, dobiće po 100 evra za svaku godinu radnog staža u dinarskoj protivvrednosti i time će im se omogućiti da započnu sopstvene poslove.

„Na taj način smanjićemo nezaposlenost i poboljšaćemo opšti okvir za privređivanje u opštini Priboj“, uveren je predsednik opštine Lazar Rvović.

Istovremeno, u lokalnoj samoupravi najavljuju realizaciju istovetnog programa koji će se naći u budžetu za sledeću godinu i odnosiće se na 94 bivša radnika FAP – a, koji su socijalni program potpisali pod nepovoljnijim uslovima pre 2016. godine, kao i za 50 radnika Fabrike sedišta.

Odbornici su jednoglasno usvojili i predloge o formiranju skupštinskih saveta za bezbednost i zdravlje i Izveštaj o završnom računu za 2015. godinu kao i projekat razvoja stočarstva kroz program osemenjavanja krupne stoke

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.