Srbija

01.11.2016. 16:09

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vlade Srbije i Moldavije potpisale sporazum o drumskom saobraćaju

Srbija

01.11.2016. 16:09

Razvoj infrastrukture i smanjivanje barijera za prevoz robe zajednički je cilj država crnomorskog regiona, poručeno je danas na ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, nakon kojeg su vlade Srbije i Moldavije potpisale sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Skup predstavnika ministarstava za transport je održan, u Palati Srbija, u okviru šestomesečnog predsedavanja Srbije tom organizacijom.

Srbija je ove godine pokrenula inicijativu da se u Crnomorski kružni autoput, koje predstavlja jedan od dva najvažnija projekta, uvrsti i deonica od Niša do Drača, čime bi se ovaj projekat zaokružio i upotpunio na sve zemlje koje su članice ove organizacije.

Sastanak je prilika da se kroz temu Region Crnomorske ekonomske saradnje, integracijom ka rastu, partnerstvom za budućnost (BSEC Region, Integrate to Grow, Partnership for the Future) razmotre mogućnosti za napredak regiona koji povezuje evropski i azijski ekonomski sistem, poboljšanje transportne infrastrukture, kao i uslova za obavljanje transportne delatnosti, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.