Srbija

04.11.2016. 10:27

Autor: Nova Ekonomija

Miroslav Mišković planira da kupi hotele u Hrvatskoj i Sloveniji

Srbija

04.11.2016. 10:27

Miroslav Mišković planira kupovinu hotela po Hrvatskoj i Sloveniji, piše Blic.

Miškovićeva Delta ima ambiciju da postane lider u regionu u hotelijerstvu, pa su tako u ozbiljnim pregovorima oko ulaganja u ovu oblast u pomenute dve zemlje.

Ukoliko se pregovori uspešno završe, Mišković bi već naredne godine u svoje poslovno carstvo mogao da uvrsti bar dva hotela visoke kategorije u Albaniji i Hrvatskoj. Lokacije za objekte se ne otkrivaju, jer pregovori još traju. 

Ako se oni uspešno završe, Delta bi u svom vlasništvu imala šest hotela u četiri države regiona. Kao što je poznato, ova kompanija gradi u Ljubljani Interkontinental, a u Beogradu ima Kraun Plazu i od pre nekoliko dana Holidej in. Uskoro, trebalo bi da počne i izgradnja Interkontinentala.

Izvor Blica iz Delte kaže da je širenje biznisa na zemlje regiona jedan od prioriteta.

„Reč je pre svega o ulaganju u turizam, odnosno hotelijerstvo. Uz hotel u Ljubljani, koji bi trebalo da se završi u proleće 2017. godine, prioritet su izgradnje beogradskog Interkontinentala i ulaganje u hotelijerstvo u Hrvatskoj i Albaniji. U Hrvatskoj je u igri nekoliko lokacija i u toku su dogovori sa lokalnim vlastima, a što se tiče Albanije, tu se razmatra mogućnost partnerskog ulaganja sa poznatom lokalnom kompanijom“, kaže naš izvor iz Delte.

Iz kompanije Delta nisu želeli zvanično da komentarišu saznanja Blica, samo je rečeno da su njihovi strateški ciljevi vezani za ulaganje u poljoprivredu, nekretnine i hotelijerstvo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.