Srbija

06.11.2016. 10:31

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Molio sam kineskog premijera Li Kećanga i nastaviću da molim

Srbija

06.11.2016. 10:31

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nastaviti da moli kineske partnere kako bi se našlo rešenje za RTB Bor.

Vučić je istakao i da će pokušati da nađe rešenja i za Petrohemiju, Azotaru i Metanolsko sirćetni kompleks (MSK).

„Ja sam  kineskog premijera Li Kećanga molio za RTB Bor i nastaviću da molim. Moj posao je da tamo gde ne možemo biznisom da privučemo nekoga, da iskoristimo svoju političku poziciju koja je dobra i zamolimo naše prijatelje da nam pomognu“, kazao je Vučić za Televiziju Pink. 

Premijer je podsetio i da bi od građana Srbije danas bilo uzeto 60 miliona evra za poslednjih pet meseci da nije bio postignut dogovor sa kinezima o Smederevskoj železari, kako bi bile isplaćene plate i nabavljene sirovine. 

Ako bi se dogovor postigao za RTB Bor koji gubi po tri miliona evra na mesečnom nivou neplaćajući struju EPS-u, prema rečima premijera, bilo bi jako dobro. 

Vučić je naglasio i da je cilj da se što pre očiste gubici koje prave Azotara, MSK i Petrohemija i da se nađu strateški partneri za te fabrike, dodajući da je dug loš drug. 

Premijer je dodao da su za Petrohemiju zainteresovani i Kinezi i iranske kompanije, koje su velike u naftnom biznisu. 

„Bezbroj priča sam slušao, Đinđić je želeo da preseče stvari, nije to nama ostavljeno kao zlatna jabuka i da može fenomenalno da radi, imamo rezerve za 50 godina, neke druge stvari nemamo čak ni resurse i to moramo brzo da rešavamo i ponovo ćemo tražiti podršku“, kazao je Vučić za RTS, govoreći o RTB Boru. 

On je dodao i da se Li Kećang nađe u čudu kada čuje šta su molbe i zahtevi, naglašavajući da će nastaviti da moli za RTB Bor, uz zahvalnost Kinezima za Železaru Smederevo. 

„Naši ljudi brzo zaborave šta je urađeno, a ovako Železara radi, doprinosi, radnici žive i rade i mnogi drugi koji zarađuju“, objasnio je premijer.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.