Srbija

07.11.2016. 10:52

RTS

Autor: Nova Ekonomija

Čadež: Otvaranje auto-puta Ljig-Preljina dobro za privlačenje novih investicija

Srbija

07.11.2016. 10:52

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je za RTS da je otvaranje deonice auto-puta Ljig-Preljina dobro za privlačenje novih investicija, jer investitori očekuju dobru infrastrukturu, koja za njih znači jeftiniji transport i konkurentnost proizvoda. Naglasio je da Srbija regionalno prednjači u razvoju putne mreže.

Čadež je istakao da su velike investicije uvek povezane sa dobrom putnom infrastrukturom.

„Dovoljno je da pogledate po Srbiji pa da vidite da se velike investicije stvaraju i povezane su sa auto-putevima. Investitor očekuje dobru infrastrukturu kako bi imao brz transport koji utiče i na konkurentnost njegovog proizvoda“, objašnjava Čadež.

Navodi da su osnovna pitanja koja investitori pre nego što odluče da ulažu u Srbiji postavljaju to da li ima kvalifikovane radne snage i kakva je putna infrastruktura.

„Ne treba mnogo nauke da bi se shvatilo da je svaki kilometar auto-puta i novog koridora presudan za dolazak investitora“, napominje predsednik PKS.

Govoreći o značaju Koridora 11, Čadež smatra da je to prilika da zapadna Srbija privuče turiste i investitore, kao i da je tom delu zemlje veliko ograničenje bila putna infrastruktura.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.