Svet

10.11.2016. 09:43

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Severna Koreja poručila SAD-u: Imaćete posla sa nuklearnom državom

Svet

10.11.2016. 09:43

Severna Koreja je upozorila buduću administraciju novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da će imati posla sa „nuklearnom državom“.

Severna Koreja navodi da je trud koji Vašington ulaže u denuklearizaciju Pjongjanga „iluzija kojoj je istekao rok trajanja“.

„Ako je administracija Baraka Obame išta učinila to je bilo to da je bezbednost kontinentalnog dela SAD dovela u najveću moguću opasnost. To je novu administraciju opteretilo time da mora da se suoči sa samosvojnom severnokorejskom nuklearnom državom“, piše u uvodniku lista „Rodong šinmun“, koji je glasilo vladajuće partije Severne Koreje, prenosi AFP. 

Agencija navodi da se u tekstu ne pominje imenom Tramp, koji je tokom predizborne kampanje izjavio da je otvoren za pregovore sa Kim Džong Unom o nuklearnim ambicijama severnokorejskog vođe. 

„Ako bi on došao ovde, ja bih ga prihvatio“, rekao je Tramp pristalicama na mitingu u Atlanti u junu. 

AFP podseća da su UN primenile na Severnoj Koreji pet setova sankcija otkad je ova zemlja prvi put izvršila nuklearnu probu 2006.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.