Srbija

14.11.2016. 14:49

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Bivši radnici ‘Prve petoletke’ formirali novo preduzeće PPT Petoletka doo

Srbija

14.11.2016. 14:49

Radnici nekadašnjeg industrijskog giganta Prve petoletke iz Trstenika, formirali su konzorcijum, osnovali novo preduzeće pod nazivom PPT Petoletka doo, zakupili pogone fabrika u stečaju i nastavili raniju proizvodnju, kako ne bi dozvolili da fabrika propadne.

Oko 700 radnika se nakon sprovođenja socijalnog programa odlučilo da u januaru ove godine osnuje novo društvo, nastave sa radom i ostanu konkurentni sa drugim firmama.

Direktor Ljubisav Panić rekao je da nisu imali drugog izbora, jer su jedino tako mogli da ostanu na tržištu i zadrže sve ranije ugovore, koji iznose oko 1 milion evra na mesečnom nivou.

„Proizvodnju smo u februaru prvo započeli sa oko 200 radnika, a iz meseca u mesec se njihov broj uvećavao do sadašnjih preko 800 radnika, angažovanih u proizvodnji u PPT Petoletka. Najvažnije kupce smo uspeli da sačuvamo, jer smo kompletnu ugovorenu proizvodnju u rokovima isporučili“, rekao je Panić, naglasavši da radnici redovno primaju platu, čiji je prosek 30.000 dinara.

Prema njegovim rečima, veoma je bilo bitno da se poslovi nastave i dalje, ali i sklope novi. Njihovo najvažnije tržište je Rusija, koje im trenutno donosi polovinu ukupnih poslova, a vredno je 500.000 EUR mesečno.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.