Srbija

14.12.2023. 16:59

Saopštenje

Autor: Čedomir Savković

Big Bang zvanično postao vlasnik BC grupe

Photo:Pixabay

Srbija

14.12.2023. 16:59

Kompanija Big Bang čije je sedište u Sloveniji, saopštila je da je kupila srpsku kompaniju BC grupu i postao vlasnik 100 odsto akcijskog kapitala jednog od najprepoznatljivijih onlajn trgovaca, preneli su beogradski meidji. Big Bang je prethodno dobio neophodne  saglasnosti regulatornih tela.

„Već sledeće godine počinjemo da širimo mrežu pikap pointa (kupi onlajn i pokupi), jer smo svesni da našim kupcima moramo biti što dostupniji. Za četiri godine u Srbiji će kupovati preko interneta čak 4,4 miliona pojedinaca. Do 2027. godine imaćemo duplo više zaposlenih nego što smo ih imali prošle godine“, izjavio je sadašnji većinski vlasnik BC grupe Oleg Kulidžan, koji i nakon transakcije ostaje direktor kompanije.

„Završetak akvizicije BC grupe i ulazak na srpsko tržište predstavljaju novu, važnu prekretnicu u razvoju i regionalnom širenju Big Bang Grupe, koja danas kupcima nudi mnogo više od samo tehnoloških proizvoda. Naši ciljevi za naredni period su svakako veoma ambiciozni, ali siguran sam da su dostižni“, rekao je Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Banga..

Kako je dodao do 2027. godine kompanija želi da u Srbiji osvoji 25% tržišnog udela u onlajn prodaji, povećanjem asortimana, proširenjem prodajnog asortimana na sport, fitnes opremu, alate, igračke, nameštaj i kućnu galanteriju, proširenjem mreže pikap pointa, povećanjem skladišnih kapaciteta i obezbeđivanjem najboljeg mogućeg korisničkog iskustva.

„Želimo da se naši prihodi u Srbiji povećaju na blizu 55 miliona evra u sledeći godini, a do 2027. godine planiramo da ostvarimo već oko 90 miliona evra prihoda“, dodao je Mesojedec.

Prema prvim procenama, cela Big Bang grupa, izuzimajući BC grupu, ove godine će ostvariti oko 300 miliona evra prihoda. Ambicije Big Banga su da postane „prvo digitalno“ maloprodajno i onlajn tržište u regionu, koje će kupcima pružiti najbolje korisničko iskustvo na svakom koraku.

Očekuje se da će kompanije u Big Bang grupi ostvariti između 370 i 380 miliona evra prihoda u 2024. i imati oko 700 zaposlenih.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.