Srbija

21.11.2016. 11:11

N1

Autor: Nova Ekonomija

Šabić pokrenuo nadzor nad RFZO zbog Marijana Rističevića

Srbija

21.11.2016. 11:11

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje zbog podataka koje je objavio Marijan Rističević.

Neposredan povod za pokretanje postupka je pojavljivanje podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda i njenog zakonskog zastupnika u javnosti, prvo na društvenoj mreži Tviter objavljivanjem od strane Marijana Rističevića, člana Upravnog odbora RFZO, a potom i u raspravi političkih neistomišljenika u Narodnoj skupštini, pa nakon toga i najširoj javnosti.

Poverenik je zatražio od RFZO da se izjasni da li su podaci o ličnosti osiguranika, po kom pravnom osnovu i u koju svrhu inače dostupni članovima Upravnog odbora RFZO.

Takođe traži i da se utvrdi da li su u konkretnom slučaju, po kom osnovu i u koju svrhu učinjeni dostupnim članu Upravnog odbora koji ih je objavio i da li je navedeni član Upravnog odbora i po kom pravnom osnovu objavio predmetne podatke o ličnosti u ime RFZO.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.