Srbija

21.11.2016. 11:51

Beta

Autor: Nova Ekonomija

NDNV otkazao učešće na medijskom skupu jer ga otvara Aleksandar Vučić

Srbija

21.11.2016. 11:51

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović otkazao je danas učešće na regionalnoj medijskoj konferenciji u Beogradu i naveo da to čini iz protesta jer je najavljeno da će skup otvoriti predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

„Medijski skup koji otvara Aleksandar Vučić, provereni neprijatelj medijskih sloboda, za mene ne samo da nije relevantan nego ga smatram šamarom svim onim novinarima koji su žrtve političkog nasilja vlasti koje on personifikuje“, naveo je Sejdinović u otvorenom pismu upućenom generalanom sekretaru medijske organizacije SEEMO Oliveru Vujoviću. 

Sejdinović je naveo da Vučićeva vlada vrši „užasan, konstantan pritisak“ na medijske slobode, te da su zbog toga mnogi novinari sprečeni da profesionalno obavljaju svoj posao, a da su neki od njih doživeli i razne vrste poniženja, pa i torture. 

„Mnogi novinari u Srbiji ostaju bez posla, i to samo zbog toga što su posvećeni novinarstvu i medijskim slobodama“, poručio je predsednik NDNV-a. 

„O veoma lošem stanju medijskih sloboda u Srbiji možete da se uputite ne samo iz brojnih istraživanja već i iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2016. godinu. U nadi da će neki vaši budući skupovi imati više obzira prema našim kolegama, srdačno vas pozdravljam“, naveo je Sejdinović. 

Danas i sutra u Beogradu se održava regionalni medijski skup „Mediji u Evropi: Spremni za krizno izveštavanje?“ 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.