Srbija

21.11.2016. 15:20

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Sindikat RTK: Ministarstvo privrede produžilo našu agoniju

Srbija

21.11.2016. 15:20

Zaposleni u privatizovanoj Radio-televiziji Kragujevac, koji su u štrajku upozorenja oko mesec dana jer im vlasnik nije platio pet zarada i doprinose, smatraju da je Ministarstvo privrede produžilo njihovu agoniju davanjem novog roka od 30 dana kupcu tog medija Radoici Milosavljeviću za ispunjavanje obaveza. 

U sindikatu Nezavisnost RTK je agenciji Beta rečeno da je Ministarstvo privrede na taj način produžilo agoniju zaposlenih koji ne primaju zarade, čime je omogućeno kupcu „da teroriše zaposlene još minimum tri meseca“.

„Kao glavni poverenik UGS ‘Nezavisnost’ na RTK sam dobio obaveštenje u telefonskom razgovoru sa predstavnikom Ministarstva privrede da je doneta odluka da se kupcu RTK da dodatni rok od 30 dana za dostavu revizorskog izveštaja pod pretnjom aktiviranja bankarskih garancija“, rekao je Beti poverenik sindikata Goran Antonijević.

Prema njegovim rečima, time je Ministarstvo privrede prekršilo zakon i ignorisalo zahtev sindikata da se na osnovu člana 13. kupoprodajnog ugovora obavi vanredna kontrola subjekta privatizacije iako su verodostojna dokumenta dostavili i sindikat i poslodavac.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.