Srbija

26.12.2023. 09:59

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Beograd daje u zakup 24 lokacije za splavove

Foto: Nova ekonomija/Čedomir Savković

Beograd dao u zakup prostor za splavove

Srbija

26.12.2023. 09:59

Grad Beograd je objavio javni poziv za davanje u zakup vodnog zemljišta za postavljanje plutajućih objekata na desnoj obali Dunava i obe strane Save, putem prikupljanja pismenih ponuda. Plutajući objekti, za koje se zemljište daje u zakup, treba da služe za privredne svrhe (na primer da budu ugostiteljski ili prodajni objekti).

Na desnoj obali Dunava se u zakup daje u zakup 17 mesta, na desnoj obali Save pet, a na levoj obali Save dva mesta. Radi se o mestima na Dunavskom rukavcu, Savskom keju i kod Kule Nebojša.

Početna visina godišnje zakupnine na desnoj obali Dunava je 2.300 ili 3.300 dinara po kvadratu, u zavisnosti od konkretnog mesta koje se daje u zakup.

Površina 14 mesta koja se daju u zakup je 700 kvadrata, dok su tri mesta površine 400 kvadrata.

Kada se radu o mestima koja se daju u zakup a levoj obali Savi, u zakup se daju dve jedinice površine 700 kvadrata, a početna visina zakupnine je 2.300 dinara po kvadratu.

Na desnoj obali Save se u zakup daje pet jedinica, površine 400 kvadrata, sa početnom cenom 1.300 dinara po kvadratu.

Rok za podnošenje ponuda je 24. jannuar do 11.30 časova.

U oglasu se navodi da ukoliko plutajući objekat za privredne svrhe ima i funkciju privezišta za čamce, mora poštovati i pravila data za namenu privezišta za čamce u pogledu zauzimanja akvatorije (jedriličarstvo, veslanje, kajak…).

Vodno zemljište se daje u zakup na određeno vreme, na period od tri godine, počev od dana potpisivanja zapisnika od strane Zakupca i ovlašćenog lica Beograda, a kada grad Beograd obezbedi uslove za korišćenje lokacije.

„Nakon isteka ovog perioda pravo prečeg zakupa ima lice koje na tom vodnom zemljištu obavlja privrednu delatnost, ukoliko prihvati najvišu ponuđenu visinu zakupnine“, piše u oglasu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.