Srbija

23.11.2016. 10:12

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Svislajon Takovo prestaje da proizvodi 18 vrsta spornih kašica i sokova Juvitana

Srbija

23.11.2016. 10:12

Kompanija Svislajon Takovo, u okviru koje posluje i fabrika Juvitina iz Inđije, najavila je da će trajno isključiti iz proizvodnog programa 18 vrsta spornih dečjih kašica i sokova, za koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo povlačenje iz prodaje zbog  nedozvoljene količine pesticida.

Ta kompanija je zatražila i hitan povraćaj spornih kašica Juvitana iz svih velepradja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvodjača.

„Navedeni proizvodi su trajno isključeni iz proizvodnog programa  dečije hrane Juvitana“, piše u saopštenju.

U kompaniji Svislajon Takovo nije bilo moguće dobiti odgovor da li će fabrika u Inđiji nastaviti da radi i šta će biti sa ostatkom proizvodnog asortimana.

Ta kompanija je obustavila proizvodnju u fabrici u Inđiji 12. novembra, nakon što je Ministarstvo zdravlja objavilo da je u dečijim kašicama pronadjen višak pesticida i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

Ministarstvo zdravlja 8. novembra je objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost određenih vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.