Svet

23.11.2016. 12:36

B92

Autor: Nova Ekonomija

Više arapskih zemalja odlučilo da uvede PDV

Svet

23.11.2016. 12:36

Savet za saradnju u Zalivu, labava federacija Saudijske Arabije, Kuvajta, Bahreina, Omana, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata, pristao je da uvede PDV.

Savet za saradnju u Zalivu pristao je da uvede PDV nakon skupih vojnih pohoda i pada cena nafte u svetu.

Ove države su najavile da će početi sa oporezivanjem svojih građana po prvi put u sklopu radikalne politike koja se primenjuje. 

Oporezivanje vide kao alternativni vid prihoda, pa se nadaju da će na ovaj način uspeti da pomere i smanje zavisnost ekonomije i građana od proizvodnje nafte i gasa. 

Kako su najavili, cilj je da se PDV uvede u naredne tri godine, a zdravstvo, osiguranje i 94 prehrambena proizvoda će biti isključeni. 

Saudijska Arabija je povukla desetine milijardi dolara iz globalnih investicionih fondova u pokušaju da smanji svoj budžetski deficit. 

Međutim, ona je uprkos tome vodila agresivnu spoljnu politiku, podržava antivladine snage u Siriji i predvodila osmomesečnu vojnu kampanju protiv Irana.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.