Srbija

24.11.2016. 09:32

Autor: Nova Ekonomija

Knežević: ‘Galenika’ početkom godine dobija strateškog partnera

Srbija

24.11.2016. 09:32

Ministar privrede Srbije Goran Knežević je rekao da očekuje da će beogradska farmaceutska kompanija Galenika početkom iduće godine dobiti strateškog partnera.

„Za Galeniku se već pregovara i očekujemo da će u vrlo kratkom roku, već posle Nove godine to biti završeno“, rekao je Knežević za B92.

Ministarstvo privrede saopštilo je 15. septembra da samo ponuda britansko-ruskog konzorcijuma Frontijer farma i LLC NPA Petrovaks farm ispunjava uslove javnog poziva za izbor strateškog partnera za Galeniku.

Britansko-ruski konzorcijum je za 25 odsto vlasništva u Galenici ponudio traženu minimalnu cenu od sedam miliona evra i spreman je zadrži 700 od 1.400 radnika te kompanije.

Knežević je rekao i da je za privatizaciju predviđeno 174 firmi koje su u portfoliju Ministarstva privrede dodavši da je to znatno manje nego što ih je bilo u prethodno periodu.

On je rekao i da najveći problem predstavlja grupa od 11 veliikih strateških preduzeća objasnivši da za njih nije moguće pronaći jedinstven sistem za privatizaciju već se mora ići na svako preduzeće pojedinačno.

Knežević je ponovio da je sa privatizaciju predviđeno i 11 banja u Srbiji dodavši da prethodno treba uraditi deobni bilans sa Fondom penzijsko invalidskog osiguranja.

On je izrazio uverenje i da će posle pronalaska kvalitetnih strateških partnera sve te banje raditi mnogo bolje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.