Srbija

24.11.2016. 15:26

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Čadež: U Tirani počinje sa radom Trgovinsko industrijska komora Srbija-Albanija

Srbija

24.11.2016. 15:26

U Tirani će danas početi sa radom Trgovinsko industrijska komora Srbija – Albanija, potvrdio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je Tanjugu kazao da je cilj osnivanja te komore približavanje srpske i albanske poslovne zajednice, efikasnija komunikacija i saradnja privrednika radi povećanja trgovinske razmene i jačanja investicionih tokova između dve zemlje, ali i realizacije zajedničkih projekata i nastupa na trečim tržištima i međunarodnim tenderima.

„Zajednička komora sa sedištem u Tirani biće krovna organizacija u kojoj će svi zainteresovani privrednici iz Srbije i Albanije moći da se informišu i dobiju savete o uslovima poslovanja i pokretanja biznisa na srpskom i albanskom tržištu i koja će im pomoći da se povežu i nađu partnere“, kazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, ta poslovna organizacija baviće se i zastupanjem interesa poslovnih zajednica pred albanskim i srpskim državnim institucijama, organizovanjem zajedničkih privrednih događaja, analizom tržišta i promocijom mogućnosti za saradnju, kao i stručnim obrazovanjem i usavršavanjem privrednika dve zemlje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.