Srbija

24.11.2016. 16:09

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Sertić: U Srbiji jednak tretman domaćih i stranih investitora

Srbija

24.11.2016. 16:09

Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Željko Sertić izjavio je danas da je u Srbiji jednak tretman domaćih i stranih investitora.

Sertić je na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kazao da je realnost ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama, da se svi bore za strane investitore, jer donose razvojne programe i zapošljavaju domaće stručnjake.

Sertić je naglasio da Srbija vodi računa da osnaži manje razvijene regione i da će lokalne vlasti od naredne godine imati još veću pomoć oko investicija i realizacije projekata, jer će u okviru RAS-a postojati sektor za regionalni razvoj koji će im pružati pomoć u time.

Prema njegovim rečima, od analitike Svetske banke koja se radi o tome kako da se podignu privredni sektori, u narednom periodu biće napravljeni i prioriteti za podsticaje.

„Strategija Vlade Srbije je da do 2020. broj zaposlenih u malim i srednjim preduzećima podigne sa 750.000 na milion“, naveo je Sertić.

On je rekao da u ovom trenutku, od 23 ugovora koja su potpisana sa investitorima o otvaranju firmi, a u kojima bi trebalo biti zaposleno ukupno 16.820 ljudi, njih 874 će raditi u Beogradu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.