Srbija

27.11.2016. 12:39

B92

Autor: Nova Ekonomija

Vojni sindikati protestuju, pridružili im se Policijski sindikat Srbije i Sindikat pravosuđa

Srbija

27.11.2016. 12:39

Vojni sindikat Srbije organizovao je u Beogradu protest jer dogovor o poboljšanju socijalnog položaja vojnika nije postignut sa Ministarstvom odbrane.

Ispred zgrade Generalštba čuje se muzika sa razglasa. Građani nose zastave Srbije, a vidi se i zastava tog vojnog sindikata.

Na licu mesta je i policija, tu su i redari i sve protiče mirno.

Protestu na platou Ministarstva odbrane, koji će posle šetnje učesnika biti završen ispred zgrade Predsedništva Srbije, pored pripadnika Vojske pridružiće se zaposleni u policiji, članovi Policijskog sindikata Srbije, predstavnici Sindikata pravosuđa i Udruženja vojnih penzionera. 

Predsednik sindikata Novica Antić naveo je da sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem nije postignut dogovor o zahtevu za utvrđivanjem nove osnovice za obračun plata. 

„Nije ispunjen naš prvi zahtev da se utvrdi nova osnovica za obračun plata. Ministar kaže da nema novca i da plate ne mogu biti više od obećanih pet odsto. To je nešto na šta sindikat ne može da pristane. Nama su plate praktično smanjene 25 odsto“, rekao je Antić. 

Povodom zahteva Vojnog sindikata Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da ostaje pri stavovima i tvrdnjama da neće biti otpuštanja zaposlenih, a da će početkom 2017. godine svim zaposlenima plate biti povećane pet odsto. 

Ministarstvo je navelo i da će se novi pravilnik o platama primenjivati od 1. januara 2018. godine, te da ostaje otvoreno za razgovore sa predstavnicima reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije o svim pitanjima i problemima kojima je cilj poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa pripadnika vojske.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.