Srbija

01.12.2016. 11:22

Autor: Nova Ekonomija

Sloga: Premijeru, gde je država kad ‘Jura’ otpušta teško bolesnu samohranu majku?

Srbija

01.12.2016. 11:22

Udruženi sindikati Srbije Sloga u pisanom samopštenju pitali su premijera Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstvo rada pod čijom je ingerencijom Inspektorat tražeći  da objasne građanima Srbije gde je sada država i šta nameravaju da urade povodom otpuštanja bolesne radnice i samohrane majke Nišlijke Violete Petrović iz Jure.

„Sa punim pravom pitamo, budući da je sam premijer više puta u svojim istupima kao i tokom nedavne posete Juri u Leskovcu izjavio da je sve idealno i da svako ima pravo na lečenje, bolovanje i rađanje dece po zakonu, ali i na osnovu mnogobrojnih izveštaja kontrole Inspekcije rada da tamo nisu ouočene veće nepravilnosti. Pa koje veće nepravilnosti ima od otkaza bolesnoj ženi i samohranoj majci koja je nakon saznanja da je dobila karcinom i tretmana hemoterapije otpuštena?“, navodi se u saopštenju sindikata.

Oni su zapitali premijera dokle će  više da toleriše ponižavanja i istupe Južnokorejske Jure koja je svojim stalnim ispadima postala najomraženija strana kompanija u Srbiji.

„Ili ćete opet da nas optužite da rasterujemo strane investitore. Treba li i ovog  puta da vas podsećamo za sva do sada nezakonita otpuštanje u toj kompaniji samo zbog pokušaja sindikalnog organizovanja, ili na nezabeleženu korupciju vašeg Inspektorata rada koja je umesto da štite radnike primila od nje donaciju u vidu automobila kao poklona. Možda ste vi i dalje ubeđeni da je sve u Srbiji idealno po vašoj meri i viziji, i da je to ona država koju hvalite gotovo svakodnevno pred domaćom i svetskom javnošću kao zemlju i narod velikih kapaciteta i potencijala za ulaganja, pa ćete i ovog puta zažmuriti pred slučajem jedne bolesne majke za račun novih stranih ulaganja i procenata privrednog rasta“, navode Udruženi sindikati Srbije Sloga i dodaju:

„Za nas je, međutim, svaki život itekako važan i bitan, u ovom slučaju bolesne radnice i samohrane majke, jer ako danas nju i slične ne zaštitite, džaba vam svi procenti!“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.