Srbija

02.12.2016. 14:10

Autor: Nova Ekonomija

Marijana Vasilesku nova predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija

Srbija

02.12.2016. 14:10

Marijana Vasilesku nova je predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Tu funkciju preuzela je 1. decembra, a do tada je bila članica Izvršnog odbora ove banke zadužena za segmente fizičkih lica i mikro klijenata, mrežu, partnerstva i digitalne kanale, kao i marketing i komunikacije, gde je bila angažovana od 2013. godine.

Marijana Vasilesku izjavila je da ovo za nju predstavlja veliku čast, ali i odgovornost.

„Za mene je to nastavak uspešnog Sberbank putovanja tokom koga su ostvareni brojni uspesi i unapred se radujem ambicioznim ciljevima koje smo sebi postavili u daljoj digitalizaciji banke, povećanju baze klijenata i poboljšanju efikasnosti poslovanja“, rekla je Vasilesku.

Marijana poseduje bogato iskustvo u internacionalnom bankarskom sektoru, koje je sticala radeći za Royal Bank of Scotland u Rumuniji na poziciji Direktorke Sektora za poslovanje sa stanovništvom i Affluent bankarstvo, kao i Direktorka Sektora za poslovanje sa stanovništvom u RBS (prethodno ABM AMRO Bank) u Moskvi. Radila je i u Home Credit Bank u Kazahstanu kao članica Izvršnog odbora.

Pre karijere u bankarskom sektoru Marijana je radila na rukovodećim funkcijama u različitim internacionalnim FMCG kompanijama u okviru Centralne i Istočne Evrope. Marijana poseduje Master diplomu iz Marketinga sa Trgovačkog fakulteta u Bukureštu u Rumuniji.

Na osnovu poznavanja srpskog tržišta Marijana Vasilescu će nastaviti da gradi i dalje osnažuje poslovanje Sberbank Srbija i povećava bazu klijenata fizičkih i pravnih lica, kao i profitabilnost ove finansijske institucije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.