Srbija

08.12.2016. 15:07

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kontrola letenja: 13. plata koju smo podelili nije iz budžeta Srbije

Srbija

08.12.2016. 15:07

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) nije na budžetu ni Srbije, niti Crne Gore i sve svoje zarade obračunava u skladu sa principima Eurokontrola.

To je izjavio direktor SMATSA Radojica Rovčanin.

„Iz tog razloga mi, svake godine, raspodeljujemo sva sredstava koje kontrolori letenja zarade svojim mukotrpnim radom, a to su zarađena sredstva koja se, ako ih mi ne isplatimo, bespovratno vraćaju korisnicima usluga u Brisel. Ne samo što se taj zarađeni novac vraća, već se za isti iznos koji smo vratili umanjuje budžet za sledeću godinu“, naveo je Rovčanin u izjavi dostavljenoj medijima. 

On je, reagujući na pisanje pojedinih beogradskih medija, da SMATSA zaposlenima isplaćuje 13. platu u vreme štednje, napomenuo da je „apsolutno ispravno“ da ta sredstva podele oni koji su ih i zaradili, te da, od tog novca, pored kontrolora letenja u dve države, korist imaju i budžeti Srbije i Crne Gore, po osnovu redovnog plaćanja poreza i doprinosa. 

„Ako vratimo zarađeni novac, budžeti neće dobiti ništa. SMATSA doo uplaćuje novac u budžete država osnivača po različitim osnovama, a samim tim o raspodeli odobrenih sredstava odlučuju predstavnici Skupštine Društva iz Srbije i Crne Gore i predsednik Nadzornog odbora Bratislav Grubačić“, naveo je Rovčanin. 

Dodaje da oni potpisuju odluku o raspodeli zarađenog novca, tako da on, kao direktor, sa tim nema nikakve veze. 

„Naglašavam da se odluke o tome donose na Skupštini Društva i Nadzornom odboru“, naveo je direktor SMATSA-e.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.