Srbija

12.12.2016. 15:45

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Privredna komora Abu Dabija otvara predstavništvo u Srbiji

Srbija

12.12.2016. 15:45

Privredna komora Abu Dabija naredne godine otvoriće predstavništvo u Srbiji.

To je potvrđeno je na sastanku predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža sa prvim potpredsednikom Upravnog odbora Ebrahimom Al Mahmudom i generalnim direktorom Komore Abu Dabija Mohamedom Helal Al Muhairijem.

„Srbija ni sa jednom zemljom nije imala tako naglo oživljavanje ekonomske saradnje kao sa Emiratima u poslednjih nekoliko godina, a otvaranje predstavništva Privredne komore Abu Dabija u Beogradu doprineće još čvršćim i intenzivnijim bilateralnim privrednim vezama u oblasti trgovine i investicija“, ocenio je Čadež posle sastanka u sedištu ove poslovne organizacije u Abu Dabiju, saopštila je PKS. 

Prema rečima Čadeža, sa velikim kompanijama iz Emirata već se realizuju strateški važni projekti za Srbiju, a veliki potencijal za povećanje izvoza i investicija leži pre svega u agrobiznisu, zdravstvenom turizmu i IT sektoru, ali i u oblasti nekretnina, avio saobraćaja, odbrambenim tehnologijama i zelenoj industriji. 

Pored razgovora o potencijalima za unapređenje privrednih veza i prednostima poslovanja i investiranja u Srbiji, na sastanku su razmenjene informacije o funkcionisanju dve poslovne organizacije. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.