Srbija

15.12.2016. 10:42

Autor: Nova Ekonomija

Tri milijarde dinara za otpremnine 3.100 zaposlenih u Železnicama

Srbija

15.12.2016. 10:42

Očekuje se da će u ovoj godini uz otpremnine iz svih železničkih preduzeća u Srbiji otići oko 3.100 zaposlenih i da će taj program državu koštati oko tri milijarde dinara, rečeno je Danasu u Ministarstvu saobraćaja.

Na pitanje koliko se do sada prijavilo za dobrovoljni odlazak iz preduzeća i koja je njihova struktura, Ministarstvo je odgovorilo da nema te podatke i da samo koordinira proces reforme Železnice, a u Železnicama Srbije nisu hteli ništa zvanično da komentarišu, uz opasku da ceo proces vode nadležni u Ministarstvu infrastrukture.

U tom Ministarstvu podsećaju da je proces utvrđivanja kriterijuma i Program za rešavanje viška zaposlenih počeo još prišlog decembra i da su u njemu učestvovali svi reprezentativni sindikati.

Danas navodi da se, prema podacima do kojih je došao, do sada za dobrovoljni odlazak iz preduzeća prijavilo ko 2.6000 zaposlenih.se o

Na pregovorima koje su reprezentativni sindikati imali sa predsednik Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, početkom novembra, dogovoreno je da otpremnine budu povećane sa 150 na 240 evra po godini staža, piše Danas.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.