Srbija

16.12.2016. 09:32

RTS, Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Jedina primedba MMF-a odnosi se na Srbijagas

Srbija

16.12.2016. 09:32

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je jedina primedba koja je Srbiji stigla od MMF ona koja se odnosi na „Srbijagas“, te da je uveren da ćemo proći sve revizije te međunarodne finansijske institucije. Ističe da Srbija ima bolju perspektivu u odnosu na globalnu scenu, gde je situacija komplikovana i kompleksna.

Aleksandar Vučić je o saradnji sa MMF-om govorio u Narodnoj skupštini, na Sedmoj konferenciji „Ekonomist: Svet u 2017“, navodeći da je jedina primedba MMF-a u vezi sa „Srbijagasom“, da smo sve druge otklonili i da ćemo proći sve revizije, kao što građani očekuju i što je za njih veoma važno.

„Ono s čim imamo problem jesu neispunjena obećanja ‘Srbijagasa’. Imamo razgovore o naplati potraživanja, kako su se uvećavali dugovi od septembra do novembra, zašto nisu knjiženi ranije“, rekao je premijer.

Dodao je i da niko ne treba da bude zabrinut za budućnost Srbije, jer je ona danas u stabilnoj ekonomskoj situaciji koja se zasniva na uređenim javnim finansijama, i naveo da će i građani osetiti konkretan boljitak.

Premijer je naveo da je situacija u svetu komplikovana i kompleksna i u ekonomskom i u političkom smislu, a da u Srbiji jeste komplikovana, imajući u vidu stanje u regionu, ali sa daleko boljom perspektivom i lepšim izgledima nego što je to na globalnoj sceni.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.