Srbija

16.12.2016. 14:28

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Ser Pol Džaž predsednik Britansko-srpske privredne komore u zvaničnoj poseti Beogradu

Srbija

16.12.2016. 14:28

Ser Pol Džaž, predsednik Britansko-srpske privredne komore (BSPK) boravi u u zvaničnoj poseti Beogradu, u pratnji članova Upravnog odbora organizacije.  

Tokom ove posete, predstavnici BSPK će se, između ostalih, susresti sa: Rasimom Ljajićem, potpredsednikom Vlade i Ministarom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Nenadom Borovčaninom, zamenikom predsednika opštine Stari grad, Zoranom Petrovićem, članom upravnog odbora Srpske akademije nauke i umetnosti, i udruženja industrijskog sektora Privredne komore Srbije.

 Nakon radnog doručka koji je održan jutros sa britanskim ambasadorom, Denisom Kifom, Ser Pol je izjavio:

 „Ova poseta se održava u veoma značajnom trenutku. Nakon što je Velika Britanija izglasala da napušta Evropsku uniju, mi želimo da pošaljemo poruku da to ne znači da se Britanija povlači u ekonomsku izolaciju.  Naprotiv, mi se zalažemo za održavanje i razvoj trgovinskih odnosa, ne samo sa državama članicama Evropske unije, nego i širom sveta.  Veliki deo misije Britansko-srpske privredne komore je da osigura nastavak uspešnog razvoja trgovinskog odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije u ovoj novoj diplomatskoj i ekonomskoj stvarnosti“.

Obilazak se u petak završava prijemom u novootvorenom beogradskom hotelu City Savoy, koji će biti domaćin do sada najvećeg okupljanja članova i prijatelja Britansko-srpske privredne komore.  

Tahir Hasanović, potpredsednik BSPK, koji će biti domaćin prijema u novoovorenom hotelu City Savoy, je izjavio:

 „Oduševljeni smo povećanjem broja članova BSPK u 2016. godini. Sada sa oko stotinu članova, Komora sa zadovoljstvom pozdravlja dolazak novih članova, kao što su AstraZeneca, British Motors, Karanović & Nikolić, and MACE, sa kojima očekujemo dugu i plodnu saradnju“.

 Pored saradnje sa britanskim kompanijama u Srbiji, BSPK takođe promoviše poslovne interese Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Jadranka Dervišević-Kitarić, jedan od direktora iz Londona u poseti Srbiji, rekla je:

„Svedoci smo povećanja interesa za srpske proizvode u Ujedinjenom Kraljevstvu, i mi pomažemo da sve više kompanija dođe na britansko tržište. U prvoj polovini 2017. godine promovisaćemo srpske dizajnere na Nedelji mode u Londonu, kao i trgovinsku misiju srpskih kompanija na severu i u centralnom delu Engleske“, navela je.

 Predstavnici Britansko-srpske privredne komore iz Londona će boraviti u Beogradu do ponedeljka 19. decembra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.