Srbija

19.12.2016. 12:21

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Kompanija „Srbija voz“ od Rusa kupila pola voza

Srbija

19.12.2016. 12:21

Srbija voz je, prilikom poslednje nabavke iz Rusije, dobio tačno 27,5 garnitura dizel-vozova, a ta polovina nije nikakva administrativna začkoljica, niti je došlo do zastoja u isporuci, jer je baš toliko naručeno i pristiglo, piše Blic.

Ta polovina voza je trenutno u železničkom depou u Zemunu, ofarban je tamnocrvenom bojom, nalepljen je logo Srbija voza, unutra su sedišta, a na displeju piše „Bela Crkva“, i izgleda kao da bi sutra mogao da krene banatskom prugom – samo kad bi imao i drugu polovinu, navodi list. 

Iz Srbija voza Blicu su dali obrazloženje da je polovina dizelmotorne garniture „žrtvovana“ za rezervne delove.

U skladu sa ugovorom, polovina garniture u vidu rezervnih delova stigla je 3. oktobra. Ugovorom za nabavku iz Rusije predviđena je, pored 27 garnitura, nabavka glavnih komponenti rezervnih delova. Sve to u vrednosti od 2,6 miliona dolara, objašnjavaju u Srbija vozu. 

Na pitanje Blica da li je moguće da je polovina gotovog proizvoda jeftinija od pojedinačne nabavke delova, u Srbija vozu su odgovorili da jeste.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.