Srbija

21.12.2016. 10:55

Autor: Nova Ekonomija

Nikola Petrović odlazi s funkcije direktora Elektromreža Srbije

Srbija

21.12.2016. 10:55

Direktor Elektromreže Srbije (EMS) Nikola Petrović izjavio je da odlazi sa te funkcije jer mu je istekao mandat i dodao da firmu ostavlja u perfektnom stanju sa završenim kapitalnim projektima i dobiti od 2,8 milijardi dinara u 2015. godini.

„Niko me nije smenio, pun mandat mi je istekao i došao je kraj. Na mestu direktora bio sam četiri godine i smatram da sam dosta uradio za EMS“, izjavio je Petrović za današnje Večernje novosti.

Petrović, kome je danas poslednji radni dan na čelu Elektromreža Srbije, rekao je da je veoma ponosan na finansijske pokazatelje poslovanja koji su se poboljšavali iz godine u godinu, kao i na činjenicu da je ta kompanija u prethodne četiri godine u republički budžet po raznim osnovama uplatila 196 miliona evra.

Na pitanje o raznim navodima u javnosti da je razlog odlaska to što nema završen fakultet odnosno da ga premijer smenjuje, Petrović kaže da je i pre četiri godine kada je imenovan za direktora zakonski uslov bila fakultetska diploma.

„Pitao bih sve te koji tvrde da odlazim jer nemam adekvatno obrazovanje: a kako mislite da sam do sada bio direktor? Kako sam četiri godine uspešno vodio firmu, kako sam hiljade dokumenata kao diplomirani ekonomista potpisao i kako sam opstao na ovoj poziciji, ako je tako kako kažete“, rekao je Petrović.

Petrović je govoreći postignutim rezultatima rekao da je „Beograd 20“ završen posle 30 godina tapkanja, kao i „Vranje 4“, trafostanicu koja je južnim delovima zemlje donela stabilno snabdevanje i mogućnost za brži privredni i ekonomski razvoj.

Dodao je i da je EMS nedavno promenio pravnu formu i postao AD koje je stoprocentno u vlasništvu države bez mogućnosti trgovine akcijama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.