Srbija

21.12.2016. 14:45

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Savet stranih investitora neće se pridružiti Savetu PKS

Srbija

21.12.2016. 14:45

Savet stranih investitora (FIC) odlučio je na godišnjoj sednici Skupštine da se ne pridruži Savetu mešovitih komora Privredne komore Srbije, a izabrao je i novog člana Upravnog odbora, navodi se u saopštenju te organizacije.

„Iako se Savet neće priključiti Savetu mešovitih komora, ostajemo otvoreni za saradnju sa svim relevantnim činiocima, uključujući i Privrednu komoru Srbije i druge članove ovog Saveta, kako bismo prevazišli specifične prepreke za poslovanje u Srbiji“, rekla je predsednica Saveta Jana Mihajlova.

Navodi se da je skupština FIC-a dala prednost saradnji sa značajnim činiocima kroz specifične regulatorne projekte u odnosu na saveze, poput Saveta mešovitih komora. Savet mešovitih komora osnovan je u septembru ove godine pod okriljem PKS potpisivanjem sporazuma između devet poslovnih udruženja.

Skupština Saveta je izabrala regionalnog direktora za razvoj za jugoistočnu Evropu u kompaniji Ikea Srbija Vladislava Lalića za novog člana Upravnog odbora na upražnjeno mesto, a promenjen je i izborni model UO FIC-a, navodi se u saopštenju.

Predsednica FIC-a Jana Mihajlova najavila je da će organizacija nastaviti da se bori za bolje poslovno okruženje i da podržava put ka EU.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.