Srbija

22.12.2016. 07:12

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vlada sprema plan za smanjenje zaposlenih u sektoru obrazovanja i socijalne zaštite

Srbija

22.12.2016. 07:12

Vlada Srbije usvojiće, do kraja marta 2017. godine,odluku o limitu broja zaposlenih po pozicijama za sve institucije na republičkom nivou, uključujući i Ministarstvo odbrane i lokalna javna preduzeća, kaže se u Pismu o namerama , a koje su predstavnici Vlade i NBS uputili direktorki MMF Kristin Lagard pred nedavno razmatranje šeste revizije aranžmana Srbije sa ovom institucijom.

Kako se u ovom dokumentu kaže, do kraja marta prirpemiće se i sistematizacije  u sektoru obrazovanja i socijalne zaštite, kao i Akcioni plan Ministarstva prosvete. 

Očekuje se da u osnovnim i srednjim školama u Srbiji u septembru 2017. godine radi 3 odsto manje ljudi nego u septembru 2016.godine. 

Počev od septembra naredne godine, pripremiće se plan za dodatno smanjenje još tri odsto u srednjoročnom periodu, naglašava se u Pismo o namerama koje su potpisali predsednik vlade Aleksandar Vučić, ministar finansija Dušan Vujović i guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.