Srbija

23.12.2016. 19:28

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

EPS distribucija: U poslovanju postupamo isključivo prema zakonu

Srbija

23.12.2016. 19:28

Operator distributivnog sistema EPS Distribucija d.o.o. Beograd naglašava da u svom poslovanju postupa isključivo u skladu sa zakonima Republike Srbije, štiteći interese kako građana, tako i privrede Republike Srbije, saopšteno je iz EPS-a.

Kako navode, upravo u cilju izjednačavanja uslova za pristup distributivnom sistemu svih korisnika sistema, EPS Distribucija je još 27. jula ove godine uputila dopis JP Elektroprivreda Srbije, kao snabdevaču, da zaključi ugovor o pristupu sistemu, koji je JP EPS i potpisao.

„Pet dana nakon toga, 2. avgusta, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv EPS Distribucija. Apsolutno je netačan navod Komisije da sve navedene radnje za posledicu imaju povećanje cene koštanja električne energije kojom komercijalni snabdevači snabdevaju krajnje potrošače“, kažu u EPS-u i dodaju:

„Naprotiv, u slučaju da je EPS Distribucija raskinula postojeće ugovore sa EPS Snabdevanjem, posledice bi bile da bi skoro svi korisnici budžeta, dakle bolnice, porodilišta, škole, vrtići, u skladu sa zakonom, bili prebačeni u režim rezervnog snabdevanja, što bi u praksi značilo da bi plaćali oko 50% skuplju električnu energiju“.

EPS Distribucija, piše u saopštenju, nikada neće biti u službi bilo čijih tajkunskih interesa, već će uvek i isključivo raditi u službi interesa svoje države.

„Izrečena kazna, u smislu novčanog iznosa, nepravedna je i nerealno visoka, ali smatramo da je dobro što ide u budžet Republike Srbije i isključivo iz tog razloga, EPS Distribucija neće podneti tužbu nadležnom sudu, već će postupiti po rešenju komisije i navedena sredstva uplatiti u budžet Republike Srbije“, saopštavaju iz Elektroprivrede.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.