Srbija

26.12.2016. 13:30

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Rade sva tri ski centra u Srbiji iako nema prirodnog snega

Srbija

26.12.2016. 13:30

Posle Kopaonika i Stare planine, puštanjem u rad Ski centra Tornik, sva tri skijališta u Srbiji su otvorena za skijaše i bordere. Skijališta Srbije uložila su velike napore da i pored nedostatka prirodnog snega pripreme staze u sva tri ski centra i time otvore sezonu skijanja nedelju dana ranije.

Iako na Zlatiboru nema snega zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje na Torniku, na stazama Tornik i Čigota, ga ima 30 centimetara.

„Ne fali ništa, sve je dobro. Malo je tvrđe, ali dobro je“, rekao je jedan skijaš na Zlatiboru.

Skijališta Srbije najavljuju da će svih devet staza na Torniku biti na raspolaganju skijašima do Nove godine, kada se na Zlatiboru očekuje rekordnih 30 hiljada gostiju. Cena dnevnog ski pasa je 1.900 dinara.

„Skijaška sezona na Zlatiboru je počela 19. decembra, znači tri dana ranije pre zvaničnog otvaranja. Korisnicima usluga na Torniku, pored dve staze, na raspolaganju su još bob na šinama, tjubing i pokretna staza za skijašenj početnike“, kažu iz Skijališta Srbije.

Tokom ski openinga na Torniku je skijalo oko 2.500 skijaša dnevno. Iz Skijališta Srbije očekuju bolju ovogodišnju zimsku sezonu od prošlogodišnje koja je trajala samo 45 dana i tokom koje je na Torniku bilo 16.000 skijaša.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.