Svet

27.12.2016. 23:29

Poslovni dnevnik

Autor: Nova Ekonomija

U Hrvatskoj oko 1.000 vozača radi za Uber

Svet

27.12.2016. 23:29

Oko 1.000 vozača Ubera u Hrvatskoj i dalje čekaju kazne i inspekcije, a kažu da rade za preko 100.000 mušterija.

Otkako je aktuelno hrvatsko Ministarstvo saobraćaja proglasilo rad Ubera nelegalnim, njemu i sličnim preduzetnicima preostaje samo da čekaju da li će radna grupa koju je najavio ministar Oleg Butković olabavi tržište i staviti ih u zakonske okvire.

U međuvremenu vozači Ubera i dalje mogu da očekuju inspekcije i kazne. 

Iako u Uberu ranije to nisu želeli da otkrivaju, regionalni mediji prenose reči Davora Tremka, direktora kompanije za Hrvatsku, da se radi o čak hiljadu vozača koji su odlučili da rade za Uber, a opslužuju oko 100.000 registrovanih korisnika. 

Tremac tvrdi da Uber nije tu da bilo kome krade posao, već da stvara nove navike potrošača, što se pokazalo u mnogim gradovima u kojima već duže posluju. Zadovoljni su što je najavljena nova zakonska regulativa, za koju već imaju konkretne predloge po uzoru na neke druge zemlje, na primer Švedsku, Litvaniju i Estoniju. 

U Ministarstvu ne žele da previđaju da li će se Zakon menjati i kad, samo ističu da im nije cilj da pogodoju nijednom preduzetniku na hrvatskom tržištu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.