Srbija

28.12.2016. 09:58

N1

Autor: Nova Ekonomija

Matijević na mestu ‘Jugoeksporta’ gradi hotel sa četiri plus zvezdice

Srbija

28.12.2016. 09:58

U Beogradu od 1. septembra 2017. godine još jedan hotel. U centru grada u Kolarčevoj, na mestu nakadašnjeg Jugoeksporta, niče hotel sa četiri plus zvezdice, a gradi ga novi vlasnik zgrade 

Petar Matijević, vlasnik industrije mesa Matijević, od 1. septembra 2017. godine počeće da gradi hotel sa četiri plus zvezdice na mestu zgrade nekadašnjeg Jugoeksporta koji je kupio ovih dana.

Pre njega, hoterle su u Beogradu uložile i najmoćnije kompanije Delta holdinga i MK grupa.

O očekivanoj zaradi od turizma, govorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji kaže da je Beograd u prvih šest meseci 2016. godine imao isti broj turista kao za celu godinu pre toga.

„Evo samo za tri godine to ide dobro i vidim da broj zaposlenih raste u toj industriji koja se bavi hotelijerstvom, ugostiteljstvom, turizmom… To je veliki potencijal, uz relativno male investicije. Evo grad će investirati oko pola miliona evra za doček Nove godine. Ja sam izračunao, a rekao sam i medijima da tokom Nove godine očekujem 270.000 noćenja. To je oko 20 miliona evra prihoda“, izjavio je gradonačelnik Beograda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.