Svet

29.12.2016. 12:35

Beta, Sputnjik

Autor: Nova Ekonomija

Šarli Ebdo ponovo šokira, Rusi osuđuju

Svet

29.12.2016. 12:35

Francuski satirični nedeljnik „Šarli ebdo“ objavio je karikaturu o padu aviona Ministarstva odbrane Rusije Tu-154 kod Sočija.

Na slici se vidi avion koji pada, a vojnik u njemu izgovara: „A-a-a-a“. „Repertoar vojnog hora se širi“, piše ispod karikature. ​Karikaturu su kritikovali korisnici društvenih mreža.

„Zar je ovo smešno? Zar su svetost i humanost istrulile u ljudima?“, piše jedan od korisnika Tvitera. 

„Oni su zaista bolesni“, komentarisao je drugi korisnik Tvitera. 

​Avion koji je leteo iz Sočija u sirijsku vojnu bazu Hmejmim srušio se 25. decembra iznad Crnog mora. Delovi aviona pronađeni su u moru na 1,5 kilometara od obale. U avionu su bile 92 osobe. 

sarli%20ebdo

Francuski satirični nedeljnik „Šarli ebdo“ postao je poznat širom sveta nakon oružanog napada na redakciju lista 7. januara 2015. godine. U napadu je ubijeno 12 osoba, uključujući i dva policajca. Prema informacijama medija, uzrok napada je bilo objavljivanje provokativne karikature islamskog proroka Muhameda.

Osuda iz Rusije

Ruska vojska osudila je karikature o padu ruskog vojnog aviona objavljene u francuskom satiričnom nedeljniku Šarli ebdo.

Ministarstvo odbrane je ocenilo karikaturu kao „loše napravljenu grozotu”.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je u sredu uveče da je „ponižavajuće za normalnu osobu da čak prida pažnju takvoj loše napravljenoj grozoti“, prenosi TASS.

„Ako je takva, usuđujem se da kažem ‘umešnost’ prava manifestacija ‘zapadnih vrednosti’, onda su oni koji ih podržavaju osuđeni na neuspeh, bar na samoću u budućnosti“, rekao je Konašenkov. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.