Svet

31.12.2016. 08:35

Rojters, RTS

Autor: Nova Ekonomija

Tramp: Oduvek sam znao da je Putin pametan

Svet

31.12.2016. 08:35

Oduvek sam znao da je Putin pametan, naveo je Donald Tramp na Tviteru, komentarišući odluku ruskog predsednika da ne protera američke diplomate.

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp naveo je na Tviteru da je odličan potez Vladimira Putina, koji je odlučio da se ne proteraju američke diplomate.

„Odlaganje je sjajan potez – Oduvek sam znao da je pametan!“, naveo je Tramp.

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama je u četvrtak potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog navodnog mešanja u američkepredsedničke izbore, naloživši proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku, dajući im rok od 72 časa da sa porodicama napuste SAD.

Ruski predsednik Vladimir Putin je potom poručio da neće proterati nijednog američkog diplomatu u znak odmazde zbog najnovijih sankcija Vašingtona Moskvi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prethodno predložio Putinu da iz zemlje proteraju 31 zaposlenog u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.