Srbija

04.01.2017. 09:51

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Privredni apelacioni sud poništio odluku o prodaji ‘Jugoeksporta’ Petru Matijeviću

Srbija

04.01.2017. 09:51

Tačka na prodaju imovine Jugoeksporta po svemu sudeći još nije stavljena, iako je zgradu u Kolarčevoj pre nekoliko dana kupio Petar Matijević za 7,3 miliona evra.

Kako Blic saznaje, Privredni apelacioni sud doneo je rešenje o posrednom preispitivanju prodaje, a ceo ovaj predmet nalazi se i u tužilaštvu.

Apelacioni sud je reagovao na žalbu Alfa banke, koja je najveći hipotekarni poverilac, ali i jedan od učesnika aukcije za zgradu u Kolarčevoj. 

Naime, Alfa banka je imala moratorijum (zabranu) na to da niko od poverilaca ne može da se namiri od prodaje imovine pre njih. 

U međuvremenu, Privredni sud je marta 2016. postavio pitanje stečajnom upravniku Jugoeksporta da li postoje razlozi za skidanje tog moratorijuma. Kako odgovora nije bilo, zakonski se smatralo da postoje razlozi za ukidanje moratorijuma, pa Privredni sud i donosi ovo sporno rešenje.

Alfa banka zbog toga podnosi žalbu Apelacionom sudu, koju je ovaj usvojio, i 30. novembra ove godine doneo rešenje o ukidanju odluke Privrednog suda. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno razmatranje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.