Srbija

06.01.2017. 10:48

Autor: Nova Ekonomija

Svetska federacija sindikata traži hitno oslobađanje uhapšenih policajaca

Srbija

06.01.2017. 10:48

Svetska federacija sindikata (WFTU) zahteva hitno oslobađanje dvojice sindikalnih aktivista Sloge, policajaca Mladena Trbovića i Milana Dumanovića i izražava punu spremnost da njihov problem podigne na internacionalni nivo ukoliko im pritvor ne bude ukinut.

U pismu koje je Sekretarijat WFTU poslao na adrese Udruženih sindikata Srbije Sloga Vlade Srbije, Ministarstva policije, Ministarstva pravde i Ministarstva rada se navodi: 

„U ime Svetske federacije sindikata, koja predstavlja 92 miliona radnika u 126 zemalja na pet kontinenata izražavamo našu solidarnost sa članovima Udruženih sindikata Srbije Sloga koji su nepravedno zatvoreni i pridružujemo se rukovodstvu Sloge u zahteviima za njihovo hitno oslobađanje“, navodi se u pismu.

Kako se dodaje, jasno je da je zatvaranje dvojice sindikalaca nepravedno i antisindikalno. 

„Njihovo pritvaranje ukazuje na ograničenje sindikalnih i demokratskih sloboda. To takođe pokazuje da delovi vlasti pokušavaju da suzbiju glasove kritike i onih koji slobodno izražavaju svoje misljenje“, kažu oni. 

WFTU zahteva njihovo momentalno oslobađanje i spreman je da internacionalizuje ovaj problem ukoliko se njihov pritvor ne okonča.

Udruženi sindikati Srbije Sloga su od 2016. godine punopravni članovi WFTU.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.