Srbija

06.01.2017. 15:21

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vučić iduće nedelje na Samit u Indiji vodi delegaciju saradnika i privrednika

Srbija

06.01.2017. 15:21

Državno-privredna delegacija Srbije predvođena Aleksandrom Vučićem posetiće od 10. do 13. januara Indiju i učestvovati na Vibrant Gudžarat global samitu.

Taj skup se održava u gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat i jedan je najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji.

Glavna tema ovogodišnjeg samita je održivi ekonomski i socijalni razvoj, a očekuje se učešće predstavnika više od 100 država, oko dve hiljade indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca. 

Paralelno sa Vibrant Gudžarat samitom održava se i sajam Global trejd koji će takođe posetiti privrednici iz Srbije i razgovarati sa izabranim izlagačima, najavila je Privredna komora Srbije. 

U privrednoj delegaciji Srbije koja će posetiti Indiju biće predstavnici firmi iz IT sektora, namenske industrije i naučno-prosvetnog sektora. 

Država Gudžarat je, kako je navela PKS, ocenjena kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije u Indiji. Zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama po kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture, političkoj stabilnosti i uslovima za poslovanje. 

Najzastupljenije su investicije u sektoru IT, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije. Gudžarat je vodeća indijska savezna država po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.